İşini Geride Bıraktı, Köyde Üretime Geçti! Talepleri Karşılamakta Zorlanıyor

Ankara'daki işini geride bırakıp eşinin memleketine dönen Gül Akyol, köy yaşamının tadını çıkarıyor. Organik tarıma adım atarak çilek üretimine yönelen Akyol, artan talebi karşılamakta zorluk yaşıyor.

İşini Geride Bıraktı, Köyde Üretime Geçti! Talepleri Karşılamakta Zorlanıyor

Pandemi döneminde şehir hayatının karmaşasından uzaklaşmayı arzulayan Gül Akyol, bu isteğini gerçekleştirmek için cesur bir adım attı. Akyol, Ankara'daki özel bir şirkette insan kaynakları yöneticisi olarak çalışmaktayken, istifa ederek eşinin memleketi olan Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki Bahadın Kasabası'na taşındı. Topraktan beslenen bir yaşamı seçen Akyol, kısa sürede tarıma uyum sağladı ve şimdi çilek üretimiyle dikkat çekiyor.

ŞEHİR YAŞAMINI GERİDE BIRAKTI

2021 yılında koronavirüs pandemisinin etkisiyle büyük şehirdeki yaşamı geride bırakmaya karar veren Gül Akyol, kırsalda yeni bir hayata adım attı. Eşi ile birlikte Ankara’daki konutlarını kiraya verip Bahadın’a yerleşen Akyol, başlangıçta organik sebze üretimi yapmaya yöneldi. Domates başta olmak üzere birçok sebze tohumladı ve zamanla tarım işlemlerini profesyonel bir düzeye taşıdı.

gul-akyol-cilek.jpg

1 DÖNÜMDE BAŞLADI, ŞİMDİ TALEPLERE CEVAP VEREMİYOR

Tarım faaliyetlerine kendi evinin önündeki 1 dönümlük alanda başlayan Gül Akyol, geçtiğimiz yıl çilek ekimine yönelerek yeni bir üretim dalına girmiş oldu. Çileğe olan talebin beklediği seviyeden çok daha fazla olduğunu belirten Akyol, bu yıl Konya Ovası Projesi (KOP) desteğiyle çilek alanını 2 dönüme çıkardı.

“TOPRAKTA GEÇEN HER GÜN BİR TATİL”

Kırsalda yaşamın kendisine huzur verdiğini ifade eden Akyol, şehirdeki stresli iş hayatını ardında bıraktığını belirtti. “Ankara’da çalışırken özgürce nefes aldığımızın farkında değildik. Burada sabahları güneşle uyanıyor, çilek bahçelerinde gün boyunca çalışıyoruz ama zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Eşim ‘Her gün tatildeyim’ diyor ve bu konuda haklı..." şeklinde konuştu.

cilek-hasat-2.jpg

ÇİLEKLER 15 GÜN İÇİNDE PAZARDA

Akyol’un bu yıl ekip olduğu yeni çilek fideleri için hasat dönemi de yaklaşıyor. Yaklaşık 15 gün içinde çileklerin olgunlaşacağını belirten Gül Akyol, satışa hazır hale geldiklerinde taleplere hızlı bir şekilde yanıt verebilmek için hazırlık yaptıklarını aktardı. Girişimci kadın, doğal ve taze ürünleriyle piyasa da yerini almaya devam ediyor.