Ekrem İmamoğlu Mahkeme Salonu'nda Gergin Anlar Yaşadı! Savcıya Yönelik Sert Sözler ve Uyarı!

Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir panelde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e yönelik ailesini tehdit etme iddiaları nedeniyle tekrar hakim karşısına çıktı. Savunmasını yaparken duruşma savcısıyla göz teması kurunca uyarı aldı; bunun sonucunda mahkeme salonunda gergin anlar yaşandı.

Ekrem İmamoğlu Mahkeme Salonu'nda Gergin Anlar Yaşadı! Savcıya Yönelik Sert Sözler ve Uyarı!

Ekrem İmamoğlu'nun bir panele katılımında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesine yönelik tehdit içerdiği iddia edilen ifadeleri sebebiyle açılan davanın ikinci duruşması gerçekleştiriliyor. Duruşma, Silivri'deki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. 'Yolsuzluk' soruşturması çerçevesinde tutuklu bulanan İmamoğlu ile avukatları duruşmada hazır bulundu.

Sanık Ekrem İmamoğlu'nun jandarma eşliğinde duruşma salonuna getirilmesinin ardından, önceki oturumda açıklanan mütalaaya karşı savunma yaptığı gözlemlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ise duruşmada 'mağdur' sıfatıyla yer aldı.

SAVCI, İMAMOĞLU'NU UYARDI

İmamoğlu savunmasını yapmak üzere duruşma savcısına bakarak konuşmaktadır. Bu sırada savcı, İmamoğlu’na kendisine dikkat etmemesi konusunda bir uyarıda bulundu. İmamoğlu, bunun üzerine savcıya karşılık vererek hakime, “Savcı Bey’e bakmam yasak mı?” şeklinde bir soru yöneltti.

AVUKATLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Bu durum üzerine salonu dolduran avukatlar masalara vurmaya başladı, izleyiciler ise alkışlarla tepki gösterdi. Hakim, duruşma düzeninin sağlanması için avukatları ve izleyicileri uyardı. Duruşma, kısa süreli bir gerginlikten sonra devam ediyor.

İMAMOĞLU İÇİN TALEP EDİLEN HAPİS CEZASI

İddianamede, İmamoğlu'nun "kamu görelisine görevinden dolayı alenen hakaret etmek", "tehditte bulunmak" ve "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçlarından 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

MEMURİYETTEN YOKSUN BIRAKILMA TALEBİ

Ayrıca, iddianamede Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinin 1. fıkrasında yer alan "kanunen, hapis cezasına mahkumiyetin sonucu olarak, kişi, sürekli, süreli veya geçici kamu görevlerinden; bunun yanında, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden ya da devlet, il, belediye gibi kurumlar tarafından sağlanan bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten men edilir" hükmünün uygulanması gerektiği talep ediliyor.