Aile Hekimliği Ücretinde Önemli Değişiklik! Maaş Kesintisi Süresi 1 Yıla Çıkarıldı!

Aile hekimliği sisteminde önemli bir yenilik duyuruldu. Artık hekime başvurmayan hastalar için maaş kesintisi uygulama süresi 6 ay değil, 1 yıla çıkarıldı. Bu karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aile Hekimliği Ücretinde Önemli Değişiklik! Maaş Kesintisi Süresi 1 Yıla Çıkarıldı!

Aile hekimlerine yönelik uygulamalarda önemli bir güncelleme gerçekleştirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik ile muayene olmama süresi 6 aydan 1 yıla uzatıldı. Bu düzenlemeye göre, aile hekimine kayıtlı bir hastanın 12 ay boyunca hiç başvurmaması durumunda maaşında kesinti olacaktır.

MUAYENE YAPMAYAN HASTALAR HEKİMİN MAAŞINI ETKİLİYOR

Aile hekimlerinin gelirleri, kayıtlı hasta sayısına bağlı olarak belirleniyor. Bununla birlikte, belirlenmiş süre zarfında hekime başvurmayan hastalar için maaş kesintisi uygulanabiliyor. Haziran ayında başlatılan ve 6 ay üzerinden yapılan bu uygulama, bazı hekimlerin gelirlerinde azalma yaşanmasına neden olmuştu.

MUAYENE OLMAMA SÜRESİ 12 AYA ÇIKARILDI

Bugün itibarıyla yürürlüğe giren yeni düzenleme ile birlikte, muayenesiz geçen süre 12 ay olarak güncellendi. Yani bir aile hekiminin maaşından kesinti yapılması için, kayıtlı hastanın en az bir yıl boyunca sağlık hizmeti almadığı kanıtlanmalıdır.